Runds- en kalfsvlees

Ons rundsvlees en kalfsvlees is afkomstig van het wit/blauw ras van België. Dit is een ras die gekend is voor een uitstekende kwaliteit van vlees: mager, mals en sappig dank zij de fijne spiervezels. Wij kopen ons vlees nog altijd levend aan bij een vaste kweker in Zuienkerke met een gesloten boerderij, dat wil zeggen dat de landbouwer zelf zorgt voor de voeding van zijn dieren en dat enkel de dieren die op zijn boerderij geboren zijn worden gebruikt om te fokken. Daardoor is hij ook altijd zeker van dezelfde goede smaak en kwaliteit. Hij runt zijn boerderij ook nog steeds op de ouderwetse manier met andere woorden met liefde voor zijn dieren en het dierenwelzijn. De runderen en kalveren mogen geregeld buiten lopen in het gras. In de winter zitten ze in een ruime stal met vers stro en hooi. 

Als rundsvlees gebruiken we alleen maar de vrouwelijke dieren van 4 jaar en ouder, op deze manier heeft de boer ook iets meer tijd om de dieren te kweken in plaats van vet te mesten (minder geforceerd). Het vlees heeft tijd om te rijpen en smaak op te doen. Het feit dat ze in het gras mogen lopen is daar zeker een voordeel voor. Hierdoor garanderen wij een betere en vollere smaak en staat de landbouwer garant voor een betere levenskwaliteit van zijn dieren. 

Bij ons kunt U dus terecht voor een eerlijk en lekker stukje runds- of kalfsvlees, van zenuwbiefstuk en omloop tot cote-à-l’os en rosbief en van kalfskoteletten tot kalfsfricassee ! Voor elk wat wils, jong en oud vindt hier zijn smaak. 

Doordat we volledige runderen kopen hoeft er ook niets verloren te gaan. De hersenen, de nieren en het ruggenmerg mogen wegens de gekke koeienziekte niet meer verkocht worden in België. Buiten dat wordt verder bijna elk stukje van de koe of het kalf gebruikt of verwerkt bij ons tot een lekker stukje vlees voor in uw bord. Op die manier is er geen enkele verkwisting van het vlees.